Creatief genieten van de herfst

De bossen laten hun herfstkleuren weer zien en op het strand zijn de badgasten vervangen door wandelaars die komen uitwaaien. Als ook u lekker de natuur in gaat, geef dan uw ogen goed de kost. Op veel plekken kunt u namelijk leuke materialen vinden voor creatieve herfstknutsels! 

Rozen gemaakt van bladeren

Eikels, kastanjes, dennenappels, maar ook bladeren en schelpen. Veel van die vondsten kunt u gebruiken voor leuke herfstdecoraties die u bijvoorbeeld samen met uw kinderen kunt maken. Van poppetjes en dieren tot schelpenkettingen en prachtige boeketten van droge bladeren. 

Knutselen met ‘herfstvruchten’ 

Iedereen kent natuurlijk de eenvoudige eikelpoppetjes, maar er is zoveel meer mogelijk. Wat dacht u van een egel van een kastanje, met een halve bolster als ‘speldenkussen’? Of van een eland met eikenbladeren als gewei? Op de website van Natuurmonumenten vindt u de basistechnieken om ze te maken én andere leuke ideeën.  

Boeket van herfstbladeren 

Zelf zijn we erg onder de indruk van de ‘rozenboeketten’ die gemaakt zijn van gedroogde bladeren. Hier kunt u een video bekijken en leren hoe u zo’n prachtig boeket maakt. En op deze website vindt u veel informatie over het prepareren van herfstbladeren. 

Herfstkrans 

Of u tovert een paar lege jampotjes om in prachtige waxinelichthouders. Met wat mos, de ‘hoedjes’ van een stuk of twaalf eikels en een lijmpistool komt u al een heel eind. En wat dacht u van een mooie herfstkrans? Met als basis een cirkel van oase – of, leuker nog, gevlochten riet of wilgentenen – wat dennenappels en mooie, verkleurde bladeren maakt u zo een prachtig krans! 

Andere crea-blogs 

Op zoek naar nog meer herfstinspiratie? Kijk dan zeker ook eens op de blogpagina van Lady Lemonade en de website van Hobbygigant. We wensen u veel creatief knutselplezier dit najaar! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.