Ga voorlopig niet op wintersport!

Het kabinet heeft het dringende advies gegeven om in elk geval tot half januari niet naar het buitenland te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is. Wij sluiten ons aan bij dit advies. Ga dus voorlopig niet op wintersport!

Wintersport - skiën

Als u toch afreist naar een land waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken de code oranje of rood heeft afgegeven, heeft dat gevolgen voor de dekking van uw reisverzekering. Zo is schade die te maken heeft met corona door de meeste reisverzekeraars uitgesloten. En dat kan u veel geld kosten.

Geen hulp van overheid
U hoeft ook niet te rekenen op hulp van de overheid, bijvoorbeeld bij repatriëring. U bent immers op pad gegaan terwijl er een negatief reisadvies was. Op het moment dat we dit artikel schrijven, is er in de hele wereld slechts één land dat code geel heeft: Zweden. Alle andere landen hebben code oranje of rood.

Onaangename verrassingen
Mocht u het advies naast u neerleggen, dan kan het gebeuren dat u op uw reisbestemming voor onaangename verrassingen komt te staan. In veel wintersportgebieden liggen de skiliften stil en kent de horeca restricties. Op sommige plaatsen geldt een avondklok en er zijn zelfs gebieden die helemaal zijn afgesloten!

Stel u plannen uit
Stel uw wintersportplannen daarom uit. Als we deze tweede golf te boven zijn, is de kans reëel dat de regels soepeler worden. Misschien al in de voorjaarsvakantie. Maar wist u dat u ook in mei nog prima kunt skiën in bijvoorbeeld de Franse Alpen?

Mocht het er helemaal niet van komen, deze winter, accepteer dat dan. Want hoe heerlijk skiën en snowboarden ook is, gezondheid is vele malen belangrijker.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.