Verbouwen is duur: zes tips om het betaalbaar te houden

Als gevolg van de coronacrisis is er voor sommige producten een wereldwijde schaarste ontstaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor bouwmaterialen. Die zijn, mede door de grote vraag, nu een stuk duurder dan een paar jaar geleden.  

Man aan het verbouwen in een huis

Als u plannen heeft om te verbouwen, bestaat daardoor de kans dat u een stuk duurder uit bent. Om uw verbouwing toch betaalbaar te houden, hebben wij wat tips voor u verzameld. 

Tip 1: plan zover mogelijk van tevoren 
Een goede planning kan tijd en dus vaak geld schelen. En als u al weet wat u ongeveer nodig heeft aan materialen en gereedschappen, kunt u de aanbiedingen van bouwmarkten in de gaten houden. 

Tip 2: doe zoveel mogelijk zelf 
Dat geldt zowel voor slopen als voor bouwen. Maar wees wel realistisch: als u iets niet (goed) kunt, is het vaak efficiënter – en uiteindelijke voordeliger – om een vakman in de arm te nemen. 

Tip 3: vraag meerdere offertes op 
Of het nu om materialen gaat of om een aannemer, vraag altijd meerdere offertes op. Let wel op de kleine lettertjes! En maak indien nodig op voorhand afspraken over meerkosten. Vooral dat laatste kan duizenden euro’s schelen. 

Tip 4: hergebruik zoveel mogelijk 
Niet alles wat u weghaalt, hoeft naar de stort. Sloop dus voorzichtig en kijk goed wat u kunt hergebruiken, 

Tip 5: verduurzaam en bespaar 
Door ervoor te zorgen dat u minder geld kwijt bent aan energie, verdient u een deel van de verbouwing weer terug. En het is nog goed voor het milieu ook! Verder komt u misschien in aanmerking voor een subsidie

Tip 6: zorg dat u de juiste verzekering heeft 
Schade tijdens een verbouwing is meestal niet verzekerd via uw opstalverzekering. Een zogenoemde Construction All Risk-verzekering (CAR) dekt eventuele schade vaak wel.  

Krijgt u hulp van familie en vrienden? Schade die zij veroorzaken, wordt vaak gedekt door hun aansprakelijkheidsverzekering. Laat ze dit wel voor alle zekerheid nakijken of navragen bij hun adviseur. 

Meer informatie 

Met de feitelijke verbouwing kunnen we u niet helpen, maar op het vlak van de juiste verzekering voor de juiste situatie zijn wij wel de experts. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.