Leenrentes gaan omhoog, maar besparen kan nog steeds

Met het stijgen van de rente op de kapitaalmarkt gaat ook de rente op persoonlijke leningen en doorlopende kredieten omhoog. Toch kunnen veel consumenten hun lopende lening nog altijd gunstig oversluiten, waardoor ze minder hoeven te betalen.

Meerdere eurotekens welke een blauw percentage symbool omcirkelen
Nieuws
Datum: 08-03-2022

Medio februari heeft BNP Paribas, een belangrijke speler op de markt van leningen, de rentetarieven verhoogd. Die stijging loopt op tot 0,25%. De verwachting is dat andere kredietbanken zullen volgen. Daarmee wordt lenen voor het eerst in jaren weer duurder.

Toch besparen

Toch betekent dit niet dat u niet kunt besparen op lopende leningen. Want hoewel de rentetarieven in de afgelopen tijd dichter bij elkaar zijn gekomen, is er nog altijd een flink verschil tussen de hoogste en laagste leenrente. Afhankelijk van de lening en het geleende bedrag kan het verschil wel oplopen tot boven de € 1.000.

Creditcard en afbetaling

De kans op besparingen is nog groter als er sprake is van meerdere leningen. Dat geldt helemaal als het gaat om creditcardschulden of afbetalingsregelingen. Voor dergelijke schulden betaalt u meestal veel meer rente dan wanneer u ze zou onderbrengen in een persoonlijke lening.

Taboe

Waar het hebben van een hypotheekschuld heel normaal is, lijkt het soms wel of er een taboe rust op andere leningen. Veel mensen praten er liever niet over. Zelfs niet met een specialist! Zonde, want daardoor kan het gebeuren dat ze geld laten liggen.

Budgetcoach

Als kredietspecialist onderzoeken wij graag of we een scherpere rente voor uw lening(en) kunnen vinden. Zo nemen wij in zekere zin de rol van budgetcoach op ons. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.