Meer brandgevaar door alternatieve manieren van verwarmen

De meeste mensen die hun huis op alternatieve manieren willen verwarmen, moeten extra alert zijn. De kans dat er meer brandgevaarlijke situaties ontstaan, is namelijk groot.

Een man die een brandblusser vasthoudt en een brandje aan het blussen is
Nieuws
Datum: 21-12-2022

Veel mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen, blijkt uit diverse onderzoeken die zowel lokaal als landelijk zijn gehouden. Dat geldt niet alleen voor huishoudens met lage inkomens, maar voor een veel grotere groep.

Alternatieven

De kans is daardoor groot dat mensen op zoek gaan naar alternatieven om hun huis te verwarmen. Daarbij kan het risico op brand een stuk groter worden, waarschuwt Aegon. Volgens de verzekeraar zouden mensen meer kaarsen en waxinelichtjes gaan gebruiken en zelfs overwegen om de barbecue naar binnen te halen!

Brandgevaar

Traditioneel ontstaan er in de wintermaanden al vaker brandgevaarlijke situaties. Vanwege de eerder genoemde kaarsen en het stoken van de open haard bijvoorbeeld. En wist u dat er bijna niets zo goed brandt als een kerstboom?

Drie minuten

Als er brand ontstaat in huis, staat de kamer gemiddeld binnen drie minuten in lichterlaaie.

Dertig jaar geleden was dat nog zeventien minuten. Doordat bouwmaterialen en meubels steeds meer brandbare stoffen bevatten, is die tijdspanne een stuk korter geworden.

Beperk het risico

Elk jaar zijn er in december duizenden meldingen van woningbrand, die naast fysieke schade ook vaak (ernstig) brandletsel tot gevolg hebben. Daarom heeft de brandweer een lijst met tips opgesteld. Als u die opvolgt, beperkt u het risico op brand aanzienlijk.

Meer informatie

Ontstaat er toch schade door brand? Breng ons dan meteen op de hoogte. Wij doen er dan alles aan om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u weten wat uw verzekeringen precies vergoeden als er brand ontstaat? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.