Mobiele telefoon verzekeren of niet?

Als u een nieuwe smartphone koopt, is de kans groot dat de verkoper u vraagt of u deze ook wilt verzekeren. Dat kan slim zijn, mobiele telefoons zijn immers best prijzig. Toch is het verstandig om niet direct op zo’n aanbod in te gaan, maar eerst de opties die u heeft met elkaar te vergelijken.

Meisje is geschrokken en heeft een mobiele telefoon in haar hand waarvan het glas gebroken is
Nieuws
Datum: 18-08-2022

Voorheen waren de meeste apparaten thuis verzekerd via uw inboedelverzekering. Maar door het toenemende aantal (dure) schades aan mobiele telefoons, hebben veel verzekeraars de dekking voor mobiele elektronica uit de standaardpolis gehaald. Wel bieden ze hiervoor vaak een aanvullende dekking aan. Dat kan interessanter zijn dan het afsluiten van een aparte verzekering.

Buitenshuis

Uw inboedelverzekering dekt in principe schade aan de spullen in uw huis en tuin. Neemt u ze mee, dan zijn uw spullen lang niet altijd verzekerd. In dat geval kunt u een buitenshuisdekking afsluiten, zodat eventuele schade ook onderweg is verzekerd.

Kostbaarhedenverzekering

Een andere optie is een kostbaarhedenverzekering, Het voordeel daarvan is dat u er ook andere dure spullen mee kunt verzekeren. Let er wel op dat de verzekering een buitenshuisdekking heeft. Wees ook eerlijk over het totale bedrag van de verzekerde spullen. Is dit te laag en komt de verzekeraar daar achter, dan krijgt u een (veel) lagere vergoeding als u schade heeft.

Voorwaarden

Ook de voorwaarden van de (aanvullende) verzekering zijn belangrijk. Zo kan het zijn dat de verzekeraar bij diefstal alleen uitkeert als er sprake is van braakschade. Dat betekent dat u geen vergoeding krijgt als uw telefoon onderweg uit uw zak of tas wordt gestolen.

Beste keuze

Wat de beste keuze voor u is, hangt onder meer af van uw bestaande verzekeringspakket. Wij helpen u graag door de mogelijkheden voor u in kaart te brengen, zodat u de verzekering kunt afsluiten die het beste past. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag