Motorrijden steeds populairder

Het aantal motorfietsen op de Nederlandse wegen neemt al jaren toe. Ook afgelopen jaar weer: in 2021 zijn er ruim 15.000 nieuwe motoren verkocht. Dat is een stijging van bijna 5% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Motorrijder rijdend op motor op een weg
Nieuws
Datum: 10-01-2022

Sinds 2008 waren nieuwe motorfietsen niet zo in trek. Ook de occasionmarkt blijft het goed doen. In 2021 wisselden ruim 52.000 reeds geregistreerde motorfietsen van eigenaar. Al met al rijden er nu een kleine 800.000 motoren rond in Nederland. Een en ander blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en dataleverancier RDC.  

Individueel vervoer 

Sinds 2008 zijn er niet zoveel nieuwe motoren op naam gezet als vorig jaar. De onderzoekers wijzen erop dat de stijging waarschijnlijk te maken heeft met de structurele behoefte aan individueel vervoer.  

Nieuwe hobby of oude liefde 

Maar motorrijden is natuurlijk ook gewoon leuk én het geeft een gevoel van vrijheid. Zeker in tijden van corona kan dat een extra stimulans zijn om aan een nieuwe hobby te beginnen of om een oude liefde nieuw leven in te blazen. 

Motorfiets verzekeren: WA, beperkt casco of allrisk? 

Uw motorfiets moet u tenminste verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Afhankelijk van de leeftijd en de dagwaarde van de motor kunt u ook kiezen voor een beperkte cascoverzekering of een allriskverzekering.  

Vierjaarsmethode 

Richtlijn om uw verzekering te kiezen is de ‘vierjaarsmethode’: de eerste vier jaar allrisk, de tweede vier jaar beperkt casco en daarna alleen WA. Uiteraard verschilt dit van klant tot klant en van motorfiets tot motorfiets. 

Juiste adres 

Bent u op zoek naar de optimale verzekering voor uw motorfiets? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust even contact met ons op om een afspraak te maken. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.